Skip to main content

10 septembrie 2021

Etichete energetice UE mai simple pentru iluminat pentru a ajuta consumatorii să își reducă factura de energie

Loading

De la 1 septembrie 2021, noua versiune a etichetei energetice a UE pentru becuri și alte produse de iluminat este aplicabilă în magazine și online, ajutând consumatorii din UE să reducă amprenta de carbon și facturile de energie.

Proiectele finanțate de UE Label 2020 și BELT sprijină diferiți actori de pe piață cu tranziția la noile etichete energetice pentru produsele de iluminat  în 20 de țări. Label 2020 își va extinde aplicația web „Verificarea eficienței” pentru a include „surse de lumină”, cum ar fi becurile. Prin simpla scanare a noului cod QR de pe etichetă, aplicația web permite în prezent utilizatorilor să compare costurile și parametrii produsului pentru o serie de aparate de uz casnic, inclusiv frigidere și televizoare. Instrumentul folosește date extrase din baza de date europeană de produse pentru etichetarea energetică. Eticheta 2020 a produs, de asemenea, îndrumări utile cu privire la citirea ambalajelor „surselor de lumină”, precum și la înlocuirea acestora.

Proiectul sora BELT desfășoară campanii de socializare și produce materiale de comunicare, cum ar fi articole informative în reviste pentru consumatori (de exemplu, în limba franceză) și videoclipuri. În plus, calculatorul BELT, care include lămpi printre alte produse, calculează impactul CO2 și costurile aferente, permițând în același timp personalizarea în funcție de mărimea gospodăriei.

https://cinea.ec.europa.eu/news/simpler-eu-energy-labels-lighting-help-consumers-cut-their-energy-bill-2021-09-10_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent