Skip to main content

17 octombrie 2023

Delegație a Comisiei Europene, în vizită la proiecte Regio din județul Dolj

Loading

O delegație a Direcției Generale Politică Regională și Urbană (DG REGIO) din cadrul Comisiei Europene, însoțită de reprezentanți ai conducerii Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a efectuat luni, 16 octombrie, o vizită de lucru în județul Dolj.

Delegația a fost formată din domnul Marco Migliara și doamna Iva Marić, manageri de program, și reprezentanții ADR Sud-Vest Oltenia, domnul Cătălin Catană, directorul general al Direcției Autoritatea de Management pentru Programul Regional, doamna Magda Lungu, directorul Direcției Programare și Gestionare Program, domnul Gabriel Burada, șeful Departamentului Programare și Dezvoltare Urbană, și doamna Simona Covrescu, șeful Departamentului Comunicare și Asistență Tehnică Beneficiari.

Au fost vizitate obiective de investiții finanțate în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020: un proiect din mediul privat, al companiei Euroart SRL, și două proiecte din sectorul public implementate de Consiliul Județean Dolj pentru restaurarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, Casa Dianu și Cula Cernăteștilor.

„A fost o zi frumoasă, plină, instructivă pentru că am văzut rezultatele mai multor ani de investiții și programare, proiecte din sectoare diferite. Ne-am bucurat să vedem un business care înflorește și care a evoluat datorită finanțării europene. De asemenea, am vizitat un obiectiv foarte important pentru istoria Craiovei și, din câte am observat, este o veritabilă operă de artă, cu o arhitectură extraordinară. O zi ca aceasta este o compensație pentru luni de zile în care am lucrat la program, monitorizând programul, este o mare satisfacție să vedem rezultatele implementării proiectelor cu fonduri europene”, a spus reprezentantul Comisiei Europene, domnul Marco Migliara.

„Ne mândrim cu beneficiarii noștri și cu proiectele implementate în regiunea Sud-Vest Oltenia, atât în domeniul public, cât și în sectorul privat. Sunt proiecte valoroase, investiții importante, sunt rezultatele multor ani de muncă și ne-am dorit ca acestea să fie cunoscute și de către managerii de program din cadrul Comisiei Europene. Este și motivul pentru care astăzi i-am însoțit într-o vizită în județul Dolj, la obiective de investiții finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, obiective ce reprezintă exemple de bune practici”, a spus domnul Cătălin Catană, directorul general al Direcției AM PR.
Proiectul companiei Euroart SRL, în valoare de 1,3 milioane de euro, a constat în achiziționarea de echipamente și aplicații software necesare fabricării de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice pentru industria automotive.

Cu o investiție de 5 milioane de euro, Casa Dianu, aflată în administrarea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, a fost restaurată și inclusă în circuitul cultural și turistic, odată cu transformarea ei în Muzeul Cărții și Exilului Românesc, unic în țară.

Tot prin POR 2014-2020, în cadrul unui proiect în valoare de 500 de mii de euro, Consiliul Județean Dolj a restaurat Cula Cernăteștilor, aflată în administrarea Muzeului Olteniei, și a inclus-o în circuitul turistic al obiectivelor de patrimoniu din județul Dolj.

 

Sursa: aici

Share:

asistent
Atlas - Asistent