Skip to main content

23 noiembrie 2021

Corpul european de solidaritate: peste 138 de milioane EUR pentru spijinirea activităților de voluntariat ale tinerilor în 2022

Loading

Corpul european de solidaritate este un program al UE care le oferă tinerilor posibilitatea de a aduce o contribuție semnificativă în societate, de a dobândi o experiență deosebit de valoroasă și de a-și dezvolta noi competențe. El este deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, în cazul activităților de solidaritate care abordează provocările societale, și celor cu vârste între 18 și 35 de ani, în cazul activităților de ajutor umanitar.

Cererea de propuneri contribuie la multiplicarea oportunităților de solidaritate pentru tineri în cursul Anului european al tineretului 2022, punând la dispoziție aproape 139 de milioane EUR pentru a finanța proiecte de voluntariat, de solidaritate, conduse de tineri și axate pe promovarea unor stiluri de viață sănătoase și pe conservarea patrimoniului cultural. Tinerii care doresc să participe la activitățile Corpului european de solidaritate trebuie să se înregistreze pe portalul Corpului european de solidaritate https://europa.eu/youth/solidarity_ro.

Cererea de propuneri pentru proiecte de voluntariat și de solidaritate este deschisă până pe 23 februarie pentru proiectele din același an și până pe 4 octombrie pentru proiectele din anul următor.

Pentru informații suplimentare accesați: Corpul european de solidaritate: peste 138 de milioane EUR pentru sprijinirea activităților de voluntariat ale tinerilor în 2022 (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent