Skip to main content

12 iunie 2024

Consultare publică – Proiectul de plan de acțiune propus de parteneriatul tematic Greening cities al Agendei Urbane a Uniunii Europene

Loading

În perioada 6 iunie – 11 iulie 2024 se desfășoară consultarea publică a proiectului de plan de acțiune propus de parteneriatul tematic Greening cities al Agendei Urbane a Uniunii Europene. Sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice locale, centrelor academice și de cercetare, ai ONG-urilor, ai sectorului privat, experți în dezvoltare urbană, cetățeni.

Documentul conține cinci acțiuni-cheie menite să îmbunătățească infrastructura ecologică din orașele și regiunile UE. Acestea abordează provocări comune ale orașelor europene și propun soluții pentru o mai bună reglementare, o mai bună finanțare și o mai bună cunoaștere a acestui domeniu. Scopul principal este de a promova dezvoltarea urbană sustenabilă, care să integreze soluții inovatoare pentru protejarea biodiversității și adaptare la schimbările climatice.

Acțiunile propuse se referă la:

Elaborarea unei metodologii pentru cuantificarea cererii de infrastructură verde la nivel local;
Identificarea unui sistem de indicatori pentru evaluarea planurilor urbane;
Atingerea unor obiective semnificative privind biodiversitatea, spațiile verzi și infrastructura locală verde;
Consolidarea finanțării structurale pentru infrastructura verde urbană;
Stimularea utilizării finanțării inovatoare, de către autoritățile urbane, pentru orașe mai verzi.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de co-coordonator al acestui parteneriat tematic, vă invită să vă exprimați opiniile privind acțiunile propuse, și astfel să contribuiți la îmbunătățirea calității mediului urban, prin completarea chestionarului disponibil aici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/PublicConsultation_GC_draftAP .

Planul de acțiune al parteneriatului Greening Cities al Agendei Urbane a Uniunii Europene este disponibil aici.

 

Sursa: aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent