Skip to main content

19 iunie 2024

Consultare publică ESPON

Loading

Comisia Europeană a invitat toate programele europene de cooperare teritorială să se alăture consultării INTERREG pentru anul 2024 privind viitoarea politică de coeziune (post-2027) și, în special, privind viitorul programelor Interreg.

Acest sondaj face parte din consultările pe care ESPON le întreprinde în rândul organizațiilor interesate. Rezultatele vor fi utilizate pentru a configura Cooperarea Teritorială Europeană și viitorul program, luând în considerare nevoile instituțiilor interesate și ale grupurilor țintă.

Răspunsurile primite vor fi integrate într-un raport care va fi discutat în cadrul Comitetului de monitorizare ESPON și apoi transmis către DG REGIO. Ulterior, DG REGIO va combina rezultatele consultărilor organizate de programele de cooperare.

Această „colectare” de idei noi va fi prezentată și discutată în cadrul unui eveniment major organizat de DG REGIO și INTERACT la sfârșitul acestui an. Acesta va fi folosit ca bază pentru a modela viitorul Cooperării Teritoriale și pentru a revizui rolul și formatul ESPON în perspectivă.

Chestionarul a fost elaborat urmând orientările furnizate de DG REGIO. În acest sens, focusul și structura specifică asigură integrarea intrărilor primite de diferitele Programe de Cooperare Teritorială Europeană într-un singur raport.

Chestionarul poate fi completat aici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ESPON_post_2027

Sondajul va rămâne deschis până la sfârșitul lunii iulie 2024.

 

Sursa: aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent