Skip to main content

30 august 2021

Consultare cu privire la principiile directoare pentru valorificarea cunoștințelor bazate pe cercetare – Participați la sondaj!

Loading

Comisia Europeană tocmai a lansat o consultare pentru a colecta feedback și a afla viziunea actorilor europeni din domeniul cercetării și inovării cu privire la nevoile și așteptările în ceea ce privește valorificarea cunoștințelor bazate pe cercetare.

Spuneți-vă părerea în proiectarea viitoarelor principii directoare pentru valorificarea cunoștințelor oferindu-vă contribuția și feedback-ul!

Termenul limită pentru a răspunde la consultare : 20 septembrie 2021

Pentru a participa la sondaj, accesați linkul de mai jos:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/fb0c1be6-9856-2d7d-33fc-b7c005276656

În iulie 2020, Comisia Europeană a publicat analiza  politicii „Canalele și instrumentele de valorificare a cunoașterii”  ca o primă etapă în definirea unei strategii europene de valorificare a cunoștințelor.

Comunicarea privind „O nouă eră pentru cercetare și inovare“ , solicită să actualizeze și să dezvolte principiile directoare pentru valorificarea cunoștințelor și un cod de bune practici pentru utilizarea inteligentă a proprietății intelectuale (IP). Această acțiune este așteptată până la sfârșitul anului 2022 și va sprijini o strategie comună de valorificare pentru cercetare și inovare bazată pe bune practici existente.

Rezultatele sondajului vor fi considerate un feedback important pentru co-crearea viitoarelor Principii directoare pentru valorificarea cunoștințelor și a Codului de practică pentru utilizarea inteligentă a PI.

Share:

asistent
Atlas - Asistent