Skip to main content

29 iulie 2021

Consultare CE pe tema valorificării cunoștințelor bazate pe cercetare

Loading

Comisia Europeană a lansat o consultare pentru a colecta feedback și a afla viziunea actorilor europeni din domeniul cercetării și inovării cu privire la nevoile și așteptările în ceea ce privește valorificarea cunoștințelor bazate pe cercetare.

În 2008, Comisia Europeană a emis Recomandarea privind gestionarea proprietății intelectuale în activitățile de transfer de cunoștințe. Peisajul R&I s-a schimbat considerabil începând cu 2008 din punct de vedere al actorilor și complexității ecosistemului R&I, precum și din punct de vedere al provocărilor globale. Pentru aceasta, factorii de decizie politică trebuie să stabilească noi obiective și să ofere îndrumări actualizate privind valorificarea cunoștințelor.

Comunicarea privind „O nouă eră pentru cercetare și inovare” solicită actualizarea și dezvoltarea principiilor directoare pentru valorificarea cunoștințelor și un cod de practică pentru utilizarea inteligentă a proprietății intelectuale (PI). Această acțiune este așteptată până la sfârșitul anului 2022 și va sprijini o strategie comună de valorificare pentru cercetare și inovare bazată pe bune practici existente.

Rezultatele sondajului vor fi considerate un feedback important pentru stabilirea viitoarelor principii directoare pentru valorificarea cunoștințelor și a Codului de practică pentru utilizarea inteligentă a PI.

Exprimați-vă opinia aici: EUSurvey – Survey (europa.eu)

Termenul limită pentru a răspunde la consultare este 6 septembrie 2021.

Share:

asistent
Atlas - Asistent