Skip to main content

18 noiembrie 2021

Consiliul lansează cel de al 4-lea val de proiecte noi PESCO

Loading

Consiului a adoptat o decizie de actualizare a listei de proiecte care urmează să fie realizate în cadrul cooperării structurate permanente a UE (PESCO). 14 proiecte noi vor fi adăugate la lista celor 46 de proiecte existente care au fost dezvoltate în cadrul cooperării PESCO începând din decembrie 2017. Noile proiecte reprezintă încă un pas înainte în direcția obiectivului de a investi și de a dezvolta împreună în domeniul apărării, cu precădere în domeniul aeronautic și spațial.

Până în prezent, 25 de state membre ale UE și-au asumat angajamentele mai stricte care stau la baza PESCO. Prin noua decizie a Consiliului, numărul proiectelor de colaborare a crescut la 60, acoperind diverse domenii: centre de formare, sisteme de formațiuni terestre, sisteme maritime, aeriene, spațiale, cibernetică și facilitarea serviciilor multiple comune. De asemenea, Consiliul a adoptat două recomandări care stabilesc obiective mai precise pentru cea de-a doua fază inițială a PESCO 2021-2025.

Cooperarea UE în domeniul apărării: Consiliul lansează cel de al 4-lea val de noi proiecte PESCO – Consilium (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent