Skip to main content

22 septembrie 2021

Consiliul European pentru Inovare – Punerea inovației sociale în centrul atenției

Loading

Publicat pe 15 septembrie 2021

Raportul de perspectivă al inovatorilor sociali europeni din 2021, o nouă publicație a Concursului european pentru inovare socială, este acum disponibil pentru descărcare.

Cu accent pe zone distincte din Europa și din țările Orizont Europa, raportul scoate în evidență diversitatea inovației sociale din aceste țări, oferind în același timp o imagine de ansamblu a structurilor naționale de sprijin, a părților interesate importante și a resurselor disponibile companiilor care lucrează în zona inovației sociale.

Cu obiectivul larg de a genera o înțelegere conceptuală și o definiție a inovației sociale și a conceptelor conexe în țările vizate, Raportul de perspectivă al inovatorilor sociali europeni pune în lumină ecosistemele de inovare socială ale Europei – atât la nivel național, cât și la nivel european.

Raportul Insight al inovatorilor sociali europeni – dintr-o privire

Franța: Accesul la finanțare rămâne o provocare cheie pentru inovatorii sociali, în ciuda unei comunități de investiții bine stabilite.

Letonia: ecosistemul de inovare socială din Letonia, deși crește, este încă la început.

Norvegia: din punct de vedere politic, vizibilitatea și conștientizarea inovației sociale și a antreprenoriatului social au crescut semnificativ, cu un consens cu privire la potențialul ridicat al conceptului pentru sistemul de asistență socială.

România: În ceea ce privește oportunitățile de finanțare, principalele mecanisme de sprijin public adresate întreprinderilor sociale sunt promovate de fondurile UE, în special FSE +.

Spania: Economia socială din Spania pare a fi destul de instituționalizată și diversă, în parte datorită numeroaselor straturi care caracterizează structura administrativă spaniolă, la nivel național și local.

Suedia: Rețeaua suedeză de inovare socială este percepută ca deschisă și colaborativă. Evenimente între politicieni, lideri inovatori și alte părți interesate relevante sunt organizate în mod regulat.

Context

Competiția europeană pentru inovare socială a fost lansată în memoria pionierului în inovare socială Diogo Vasconcelos, competiția europeană pentru inovare socială este o competiție condusă de Comisia Europeană, cu sprijinul Consiliului European pentru Inovare în toate statele membre ale UE și țările asociate cu Orizont Europa. În cel de-al nouălea an, competiția acționează ca un far pentru inovatorii sociali din Europa, utilizând o metodologie dovedită pentru susținerea ideilor din faza incipientă și facilitarea unei rețele de inovatori radicali care modelează societatea în bine.

În fiecare an, se acordă trei premii de 50.000 EUR pentru cele mai bune proiecte inovatoare din punct de vedere social, menite să schimbe lumea în bine. Competiția sprijină dezvoltarea de idei în faza incipientă prin sprijinul acceleratorului de afaceri, cum ar fi mentoratul și coachingul și facilitarea unei rețele inter pares de inovatori sociali care modelează societatea europeană în bine.

Concursul abordează în fiecare an o problemă diferită cu care se confruntă Europa și societățile noastre. Tema 2021 este: „Abilități pentru mâine – modelarea unui viitor verde și digital”.

Găsiți mai multe informații despre Premiul Challenge din acest an. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați la info@socialinnovationprize.eu.

Pentru articolul complet, vizitați: https://eic.ec.europa.eu/news/putting-social-innovation-spotlight-2021-09-15_en

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent