Skip to main content

09 februarie 2022

Consiliul European pentru Inovare, oportunități de finanțare de peste 1,7 miliarde EUR în 2022

Loading

Comisia a adoptat astăzi programul de lucru pentru 2022 al Consiliului European pentru Inovare (CEI).
Acesta deschide oportunități de finanțare în valoare de peste 1,7 miliarde EUR în 2022, pentru ca întreprinderile care aduc inovații radicale să se extindă și să creeze noi piețe, de exemplu în domeniul informaticii cuantice, al bateriilor de nouă generație și al terapiei genice.
Lansat în martie 2021 ca noutate majoră a programului Orizont Europa, Consiliul European pentru Inovare dispune de un buget total de peste 10 miliarde EUR în perioada 2021-2027.
Programul de lucru pentru 2022 al CEI are mai multe elemente noi: CEI introduce inițiativa „Scale-up 100” pentru a identifica 100 de întreprinderi promițătoare din domeniul tehnologiei „deep tech”din UE care au potențialul de a deveni întreprinderi-unicorn (cu o valoare de peste 1 miliard EUR); investiții de capital de peste 15 milioane EUR; sprijin mai puternic pentru femeile inovatoare.
Programul de lucru pentru 2022 stabilește un set actualizat de „Provocări ale CEI”. Provocările CEI oferă oportunități de finanțare în domenii tematice cu peste 500 de milioane EUR pentru întreprinderile nou-înființate pentru a dezvolta tehnologii care vor contribui la obiectivul UE de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % până în 2030, precum și la consolidarea autonomiei strategice în domeniul tehnologiilor cuantice, spațiale și al noilor tehnologii medicale.

Share:

asistent
Atlas - Asistent