Skip to main content

25 august 2021

Comisia Europeană încheie a doua rundă de negocieri privind asocierea Horizon Europe cu Armenia, Georgia, Israel, Moldova, Balcanii de Vest, Tunisia, Turcia și Ucraina

Loading

Comisia Europeană (CE), reprezentată de negociatorul șef Horizon Europe și directorul general adjunct al DG R&I Signe Ratso, precum și de negociatorii șefi adjuncți Ruta Zarnauskaite și Anne Haglund-Morrissey, a încheiat a doua rundă de negocieri pentru asocierea Horizon Europe cu Armenia, Georgia, Israel , Moldova, Balcanii de Vest, Tunisia, Turcia și Ucraina.

În cadrul acestor reuniuni, au fost discutate proiectul de acord de asociere și anexele aferente și s-au făcut progrese importante cu toate țările în procesul lor de a deveni țări asociate.

Rundele de negociere finale se așteaptă să aibă loc de la sfârșitul lunii august până la mijlocul lunii septembrie 2021, având ca scop semnarea acordurilor de asociere până la sfârșitul anului 2021.

https://ec.europa.eu/info/news/european-commission-concludes-second-negotiation-rounds-horizon-europe-association-armenia-georgia-israel-moldova-western-balkans-tunisia-turkey-and-ukraine-2021-jul-29_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent