Skip to main content

07 septembrie 2021

Comisia Europeană deschide o investigație aprofundată cu privire la achiziția propusă de GRAIL de către Illumina

Loading

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată pentru a evalua achiziția propusă de GRAIL de către Illumina, în conformitate cu Regulamentul UE privind concentrările economice.

Illumina este o companie mondială de tehnologii în domeniul sănătății și furnizor principal de sisteme de secvențiere de generație următoare („NGS”) pentru analize genetice și genomice, care includ instrumente NGS, consumabile și servicii auxiliare. GRAIL este client al Illumina și dezvoltă teste de detectare a cancerului bazându-se pe sistemele NGS.

Comisia este îngrijorată de faptul că, ca urmare a combinației sale cu GRAIL, Illumina s-ar putea angaja în strategii de blocare a intrărilor verticale, având în vedere poziția sa de lider în sistemele NGS, care sunt intrări cruciale pentru dezvoltarea și comercializarea testelor de detectare a cancerului bazate pe NGS.

Comisia va efectua o investigație aprofundată asupra efectelor tranzacției pentru a stabili dacă preocupările sale inițiale privind concurența sunt confirmate. Tranzacția propusă a fost notificată Comisiei la 16 iunie 2021. Comisia are la dispoziție 90 de zile lucrătoare, până la 29 noiembrie 2021, pentru a lua o decizie. Deschiderea unei anchete aprofundate nu aduce atingere rezultatului anchetei.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_21_3844

Share:

asistent
Atlas - Asistent