Skip to main content

21 decembrie 2021

Comisia Europeană a aprobat harta ajutoarelor regionale 2022-2027 pentru România

Loading

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, harta pe baza căreia în România se vor acorda ajutoare regionale în perioada1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2027 în cadrul Orientărilor revizuite privind ajutoarele de stat regionale (OAR).

Harta ajutoarelor regionale pentru România definește regiunile din această țară care sunt eligibile să primească ajutor regional destinat investițiilor. Harta stabilește, de asemenea, intensitățile maxime ale ajutoarelor în regiunile eligibile. Intensitatea ajutorului este valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordat pentru fiecare beneficiar, exprimată ca procent din costurile de investiții eligibile.

În temeiul OAR revizuite, vor fi eligibile pentru a primi ajutoare regionale destinate investițiilor regiuni care acoperă 89,34 % din populația României: șapte regiuni din România (Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Vest), douăzeci și opt de municipii din patru părți diferite ale regiunii Ilfov care se învecinează cu zona „a” Sud-Muntenia. Intensitățile maxime ale ajutoarelor pot fi majorate pot fi majorate după cum urmează: pentru investițiile inițiale cu costuri eligibile de până la 50 de milioane EUR, cu 10 puncte procentuale pentru investițiile realizate de întreprinderile mijlocii și cu 20 de puncte procentuale pentru investițiile realizate de întreprinderile mici.

Sursa: Harta ajutoarelor regionale pentru România aferente perioadei 2022-2027 (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent