Skip to main content

08 decembrie 2021

Comisia a lansat un ghid interactiv care cartografiază toate oportunitățile de finanțare disponibile la nivelul UE pentru sectoarele culturale și creative

Loading

Comisia Europeană a publicat un nou ghid interactiv care prezintă toate fondurile disponibile la nivelul UE pentru sectoarele culturale și creative. Ghidul de finanțare CulturEU a fost dezvoltat pentru a sprijini sectoarele culturale și creative să navigheze în peisajul finanțării UE.

CulturEU, un ghișeu unic pentru finanțarea din partea UE, reunește 75 de oportunități de finanțare din 21 de programe UE diferite, de la Europa Creativă și Orizont Europa la fondurile structurale și InvestEU. Instrumentul interactiv online poate direcționa entitățile culturale europeane către cel mai adecvat sprijin financiar din partea UE pe care îl au la dispoziție, în funcţie de nevoile lor, de sectorul lor şi de tipul de organizaţie pe care o reprezintă.

Printre acțiunile întreprinse până în prezent la nivelul UE pentru a sprijini sectoarele culturale și creative se numără și lansarea unei platforme dedicate, Creatives Unite, pentru ca artiștii, artiștii interpreți sau executanți și alți profesioniști din domeniul cultural și creativ să facă schimb de informații, inițiative și idei. Această platformă numără în prezent peste 43.000 de utilizatori.

Pentru mai multe informații, accesați:

CulturEU funding guide (Ghid de finanțare al CulturEU)

Platforma „Creatives Unite”

Share:

asistent
Atlas - Asistent