Skip to main content

26 octombrie 2021

Co-dezvoltare europeană

Loading

CO-DEZVOLTARE EUROPEANĂ

În cadrul Programului Europa Creativă, este deschis apelul Co-dezvoltare europeană (CREA-MEDIA-2021-CODEV), proiectele putând fi depuse până la 17 noiembrie 2021, ora 17.00 (ora Bruxelles-ului).

Obiectivul sprijinului pentru co-dezvoltarea europeană este de a sprijini cooperarea între companiile de producție europene care dezvoltă lucrări cu un puternic potențial de audiență internațională.

Rezultate asteptate:

  • Colaborare sporită în stadiul de dezvoltare între companiile de producție europene din diferite țări și de pe diferite piețe și, în consecință, un număr crescut de coproducții ;
  • Creșterea calității, fezabilității, potențialului transfrontalier și a valorii de piață a proiectelor selectate ;
  • Poziție mai puternică pe piețele europene și internaționale pentru companiile selectate în cadrul co-dezvoltarii europene.

Prin intermediul apelului va fi oferit sprijin pentru dezvoltarea unui proiect unic de exploatare comercială destinat lansării în cinematografe, difuzării de televiziune sau exploatării comerciale pe platforme digitale sau într-un mediu multi-platformă în animație, documentar creativ sau ficțiune. Proiectul trebuie să fie co-dezvoltat de cel puțin două companii europene independente de producție, având semnat un acord de co-dezvoltare care să specifice împărțirea sarcinilor și colaborarea pe aspecte creative.

Scopul este de a oferi fonduri companiilor de producție audiovizuală pentru a dezvolta lucrări cu valoare creativă ridicată și diversitate culturală și potențial larg de exploatare transfrontalieră.

Companiile sunt încurajate să dezvolte colaborări inovatoare la nivel creativ și să dezvolte strategii de marketing și distribuție încă de la începutul fazei de dezvoltare, îmbunătățind astfel potențialul de a ajunge la audiențe la nivel european și internațional.

O atenție specială va fi acordată aplicațiilor care prezintă strategii adecvate pentru a asigura o industrie mai durabilă și mai responsabilă față de mediu și pentru a asigura echilibrul de gen, incluziunea, diversitatea și reprezentativitatea.

Mai multe informații pe site-ul Comisiei Europene:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/crea-media-2021-codev;callCode=null;freeTextSearchKeyword=;matchWholeText=true;typeCodes=1,0;statusCodes=31094501,31094502,31094503;programmePeriod=2021%20-%202027;programCcm2Id=43251814;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;destination=null;mission=null;geographicalZonesCode=null;programmeDivisionProspect=null;startDateLte=null;startDateGte=null;crossCuttingPriorityCode=null;cpvCode=null;performanceOfDelivery=null;sortQuery=sortStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

 

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent