Skip to main content

22 septembrie 2021

CEF Energy: 1 milion EUR pentru a sprijini studiile pregătitoare pentru proiecte transfrontaliere de energie regenerabilă din data de 22 septembrie 2021

Loading

O nouă cerere de propuneri a fost lansată astăzi în cadrul programului Connecting Europe Facility (CEF), punând la dispoziție 1 milion de euro pentru a sprijini studiile pregătitoare pentru proiecte înainte ca acestea să fie incluse în lista Uniunii a proiectelor transfrontaliere de energie regenerabilă.

În special, apelul va contribui la sprijinirea atât a statelor membre ale UE, cât și a promotorilor de proiecte private, pentru a promova ideile de cooperare, pentru a crea impuls între părțile interesate implicate și, prin aceasta, pentru a genera o serie de proiecte transfrontaliere de energie regenerabilă.

Scopul apelului este, prin urmare, de a depăși obstacolele care, în trecut, au împiedicat derularea proiectelor de cooperare din cauza incertitudinii cu privire la repartizarea costurilor și beneficiilor între statele membre implicate sau datorită complexității suplimentare a înființării sprijin la frontieră.

Solicitanții își pot trimite propunerile prin intermediul portalului de finanțare și licitații până la 30 noiembrie 2021 la ora 17.00 CET.

În acest sens, CINEA organizează o zi virtuală de informații pe 28 septembrie  pentru a prezenta contextul politic al apelurilor, procesul de aplicare și evaluare și pentru a oferi participanților sfaturi și trucuri valoroase despre scrierea unui propunere de succes.

https://cinea.ec.europa.eu/news/cef-energy-eu1-million-support-preparatory-studies-cross-border-renewable-energy-projects-2021_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent