Skip to main content

23 septembrie 2021

Câștigătorii concursului european pentru tineri oameni de știință 2020-2021

Loading

În cadrul unei ceremonii la Universitatea din Salamanca, Spania, Comisia a anunțat câștigătorii celui de-al 32-lea Concurs UE pentru tineri oameni de știință, cu premii de top acordate pentru șase proiecte din Bulgaria, Germania, Irlanda, Spania, Turcia și Ucraina. Studenții au prezentat 114 proiecte diferite unui juri internațional format din oameni de știință de renume.

Câștigătorii vor primi 7.000 de euro pentru fiecare proiect remarcabil în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM) și în științe sociale, precum și alte premii, respectiv vizite la unele dintre cele mai inovatoare organizații și companii din Europa. Printre numeroasele subiecte de cercetare s-au numărat calculul cuantic, celulele solare inovatoare și o investigație statistică asupra stereotipurilor de gen la copiii de 5-7 ani. Premiile II și III au fost acordate proiectelor din Bulgaria, Cehia, Irlanda, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Turcia, Belarus și Canada.

https://eucys2021.usal.es/winners/

Concursul UE pentru tineri oameni de știință a fost înființat de Comisia Europeană în 1989 pentru a încuraja cooperarea și schimbul între tinerii oameni de știință și pentru a le oferi posibilitatea de a fi îndrumați de unii dintre cei mai proeminenți cercetători din Europa. De asemenea, urmărește să încurajeze tinerii să studieze STEM și să urmeze o carieră în domeniul științei. Proiectele pot fi realizate de persoane sau echipe de cel mult 3 persoane. Fiecare țară poate depune până la 3 proiecte, cu maximum 6 concurenți în total. EUCYS 2020 și EUCYS 2021 a fost organizat în perioada 17-19 septembrie sub forma unui eveniment combinat, hibrid. Au participat 158 ​​tineri oameni de știință promițători, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani și provenind din 34 de țări. Studenții au prezentat 114 proiecte diferite unui juriu internațional format din oameni de știință de renume, prezidat de dr. Attila Borics de la Academia Maghiară de Științe.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/MEX_21_4806

Share:

asistent
Atlas - Asistent