Skip to main content

13 octombrie 2023

C7/ I11 MCID a organizat eveniment de informare privind relansarea apelului „Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”

Loading

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, a organizat miercuri, 11 octombrie, evenimentul de relansare a apelul competitiv aferent Investiției 17 – Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale din cadrul componentei C7 “Transformarea digitală” din PNRR, în valoare de 37.000.000 euro. Suma rămasă pentru apelul 2 este de 16.788.220 euro.

 

Investiția 17 are 4 priorități:

1. Renovarea (inclusiv extinderea), precum și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice pentru 5 biblioteci județene.

2. Renovarea (inclusiv extinderea), precum și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice pentru 100 biblioteci rurale, municipale, județene sau orășenești, ce vor fi transformate în huburi de dezvoltare a competențelor digitale;

3. Schimbarea și modernizarea echipamentelor informatice în 1030 de biblioteci;

4. Dezvoltarea competențelor de bază pentru 100.000 de români din comunități defavorizate.

 

Prin apelul 2 de proiecte avem 3 priorități:

1. Renovarea (inclusiv extinderea), precum și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice pentru 60 biblioteci rurale, municipale, județene sau orășenești, ce vor fi transformate în huburi de dezvoltare a competențelor digitale;

2. Schimbarea și modernizarea echipamentelor informatice în 650 de biblioteci;

3. Dezvoltarea competențelor de bază pentru 65.000 de români din comunități defavorizate

Detalii despre investiție și despre beneficiarii acesteia pot fi consultate la adresa https://www.mcid.gov.ro/programe-europene/c7/.

 

Calendarul propus pentru desfășurarea apelului este:

· depunere proiecte: octombrie 2023 – ianuarie 2024

· evaluarea proiectelor: martie 2024

· implementare a investiției: martie 2024 – iulie 2026

 

Informații suplimentare aici.


PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

Share:

asistent
Atlas - Asistent