Skip to main content

14 ianuarie 2022

Buget crescut în 2022 pentru sectoarele culturale și creative ale programului Europa Creativă

Loading

Comisia a adoptat programul de lucru 2022 al programului Europa Creativă, care va fi urmat de lansarea cererilor de propuneri relevante.

Cu un buget de aproximativ 385 de milioane de euro, cu aproape 100 de milioane de euro mai mult decât în ​​2021, Europa Creativă își întărește sprijinul pentru partenerii creativi și culturali, ținând seama în mod corespunzător de provocările rezultate din criza COVID-19 și de concurența globală în creștere.

Componenta cultură a programului va include noi apeluri și inițiative pentru sectoarele muzicii, patrimoniului cultural, artelor spectacolului și literaturii.

În cadrul componentei MEDIA se va finanța sprijinul pentru dezvoltarea de jocuri video inovatoare și experiențe de realitate virtuală.

Componenta intersectorială va crește finanțarea pentru Laboratorul de inovare creativă pentru proiecte de inovare comună care implică mai multe sectoare creative, contribuind și la Noul Bauhaus european.

Programul de lucru 2022 este prezentat pe site-ul Europa Creativă: CROSS-SECTORAL Strand | Culture and Creativity (europa.eu)

Sursa: Daily News 13 / 01 / 2022 (europa.eu)

 

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent