Skip to main content

25 august 2021

Aprofundarea cooperării internaționale privind comercializarea emisiilor LIFE DICET reunește piețele globale de credit pentru carbon printr-o combinație de cercetare, instruire, comunicare și rețea

Loading

Gazele cu efect de seră (GHGs – Greenhouse gases) cauzează schimbări climatice prin captarea căldurii. Acest lucru rezultă în evenimente meteorologice extreme, cum ar fi furtuni, mai multe incendii de pădure, populații sălbatice în schimbare, mări în creștere și o serie de alte efecte.

Sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii (EU ETS) este piatra de temelie a politicii UE de combatere a schimbărilor climatice. Este un instrument cheie pentru reducerea rentabilă a emisiilor de GHGs. EU ETS este prima și cea mai mare piață mondială de carbon.

Articolul 6 din Acordul de la Paris din 2016 privind schimbările climatice solicită o mai mare cooperare internațională în ceea ce privește politicile climatice, inclusiv comercializarea emisiilor. EU ETS are un rol cheie de jucat în atingerea acestor obiective. În fiecare an, EU ETS pune preț pe carbon și scade plafonul pentru emisiile din diferite sectoare economice. Chiar luna trecută, Comisia Europeană a propus scăderea și mai mare a plafonului total de emisii ca parte a pachetului său Fit for 55.

Subprogramul LIFE de reducere și adaptare la schimbările climatice își propune să dezvolte și să implementeze modalități inovatoare de a răspunde provocărilor climatice. EU ETS este una dintre prioritățile sale cheie.

Între timp, LIFE DICET aprofundează înțelegerea reciprocă a piețelor de carbon între autoritățile de reglementare și factorii de decizie din întreaga lume. L-am contactat pe Albert Ferrari, care este cercetător asociat la Domeniul Climatic al Școlii de reglementare din Florența, pentru a afla mai multe despre proiect.

 

Cum a început LIFE DICET?

LIFE DICET se bazează pe proiectul LIFE SIDE, care a ajutat factorii de decizie europeni să dezvolte și să implementeze legislația EU ETS. La acea vreme, am simțit că este nevoie de mai mult dialog și cooperare între autoritățile de reglementare ETS, factorii de decizie politici și alții, nu doar în Europa, ci și dincolo – așa a început LIFE DICET.

Care sunt obiectivele sale?

Ne propunem să aprofundăm cooperarea și integrarea pieței carbonului între Comisia Europeană și autoritățile de reglementare ale altor ETS majore din California-Quebec, China, Elveția și Noua Zeelandă. De asemenea, oferim factorilor de decizie din UE, America și Asia informații cruciale și oferim instruire cu privire la reglementarea piețelor de carbon și implicațiile posibilei lor integrări.

Am dezvoltat o rețea internațională de experți pe piața carbonului, inclusiv autorități de reglementare, industrie, societate civilă și organizații naționale. Și creăm sprijin și creștem gradul de conștientizare a piețelor de carbon și a rolului pe care acestea îl pot juca pe plan intern și internațional. Cercetarea noastră intensivă va avea ca rezultat o evaluare comparativă a ETS în cinci rapoarte.

Ce ai făcut pentru a comunica?

Creăm o mulțime de materiale diferite, cum ar fi podcast-uri, interviuri video, postări pe blog și briefuri de politici.

Suntem norocoși să avem o echipă excelentă de experți care să ne sprijine în comunicările noastre. Acestea se asigură că conținutul pe care îl producem este prezentat clar și este vizibil pe motoarele de căutare.

Blogul nostru prezintă adesea colaboratori experți externi, cum ar fi cadre didactice de renume, practicieni și alții. Este o modalitate excelentă de a răspândi mesajul nostru către un public mai larg.

Găzduiesc podcastul nostru numit Spot on Climate. Fiecare podcast durează aproximativ 20 de minute. De obicei începe cu ceva muzică, un segment de introducere și apoi întrebări și răspunsuri. Cred că podcast-urile funcționează bine, deoarece le poți asculta în timp ce faci altceva.

Aveți sfaturi de comunicare pentru alte proiecte LIFE?

În loc să construiți un public de la zero, încercați să profitați de orice rețea existentă pe care o aveți. De exemplu, postările noastre pe Twitter sunt prezentate pe canalele @FSR_Energy și @EUI_Schuman.

Utilizați întotdeauna un hashtag dedicat atunci când menționați proiectul dvs. pe social media.

Încercați să includeți colaboratori externi în postările de pe blog. Au tendința de a prelua proprietatea asupra procesului și vă pot extinde rețeaua.

Utilizați Cleanfeed pentru podcast-uri de înaltă calitate și profesionale.

https://cinea.ec.europa.eu/news/deepening-international-cooperation-emissions-trading-2021-08-18_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent