Skip to main content

03 august 2021

Apeluri în valoare de 12 milioane EURO pentru sprijinirea mass-media și a spațiului public în UE

Loading

Comisia a publicat patru noi cereri de propuneri cu scopul de a stimula o sferă publică plină de viață și diversă și de a promova accesul cetățenilor la informații de încredere în întreaga UE.

Un apel va sprijini conținutul media multilingv privind problemele UE prin intermediul platformelor digitale, în timp ce celelalte apeluri vizează creșterea producției de conținut în acest domeniu printr-o rețea de posturi de radio.

În plus, un proiect pilot va sprijini rețelele de media pentru tineri care produc conținut care să provoace gândirea despre realitățile actuale – prin intermediul formatelor și evenimentelor de social media.
O acțiune pregătitoare pentru platformele media urmărește să îmbunătățească accesul cetățenilor la informații de încredere, implicând radiodifuzori și editori.

Împreună, apelurile reprezintă aproape 12 milioane EURO în finanțare UE. Toate proiectele finanțate vor funcționa cu independență editorială deplină.

Noile apeluri se bazează pe alte două lansate recent pentru a sprijini sectorul mass-media: un apel pentru parteneriatele jurnalistice pentru a încuraja colaborarea transfrontalieră la nivel sectorial între organizațiile media europene de presă în cadrul noului program Europa creativă și un apel finanțat prin Horizon Europe , sprijinirea proiectelor axate pe inovația pentru mass-media.

Aceste inițiative fac parte dintr-un efort mai larg de a sprijini un mediu media liber, viabil și pluralist în întreaga UE, așa cum a fost anunțat în Planul de acțiune pentru democrație europeană și Planul de acțiune pentru mass – media și audiovizual . Sunt disponibile mai multe informații cu privire la aceste apeluri și la alte apeluri în sprijinul sectorului mass-media și a fost publicat și un instrument pentru a ajuta mass-media să găsească oportunități de finanțare. Profesioniștii din domeniul mass-media pot găsi, de asemenea, asistență la nivel național prin intermediul birourilor Creative Europe.

Informații suplimentare pot fi găsite în comunicatul Comisiei Europene: Commission launches calls worth €12 million in support of news media and the EU public sphere | Shaping Europe’s digital future (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent