Skip to main content

17 octombrie 2023

Apelul de finanțare aferent Schemei de ajutor de minimis dedicate sectorului cultural independent din România va fi lansat pe 1 noiembrie 2023

Loading

Pentru a veni în sprijinul celor interesați, Ministerul Culturii publică Procedura de implementare și Anexele aferente Schemei de ajutor minimis prevăzute de Ordinul Ministrului Culturii nr. 3453/04.11.2022, cu modificările și completările ulterioare, și aprobate prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 3461/04.10.2023, ce vizează acordarea de sprijin financiar nerambursabil sectorului cultural independent, în perioada 2023-2024.

Obiectivul schemei îl reprezintă susținerea operatorilor care activează în sectorul cultural din România și a căror activitate a fost restricționată pe perioada stării de urgență sau pe perioada stării de alertă, generate de pandemia SARS-CoV-2.

Bugetul total alocat este de 140 milioane lei (aproximativ 28 milioane euro). Sprijinul financiar maxim acordat unei întreprinderi/ întreprinderi unice reprezintă echivalentul în LEI al sumei de 200.000 euro.

Ministerul Culturii recomandă parcurgerea cu atenție a Procedurii de implementare și a Anexelor aferente Schemei de ajutor minimis în vederea stabilirii eligibilității potențialilor beneficiari și, implicit, a pregătirii cererii de finanțare și a tuturor documentelor solicitate.

Atenție! Apelul de finanțare va fi deschis în perioada 1 noiembrie 2023 (ora 10:00) – 4 decembrie 2023 (ora 10:00). Depunerea cererilor de finanțare se va realiza exclusiv online, în sistemul electronic disponibil pe adresa https://schemacovid.cultura.ro, fiind necesară crearea, în prealabil, a unui cont de utilizator.

Documentele de implementare a Schemei de ajutor de minimis dedicate sectorului cultural independent pot fi accesate aici

Informații actualizate vor fi publicate pe website-ul Ministerului Culturii: www.cultura.ro

Share:

asistent
Atlas - Asistent