Apel de finanţare
Denumire apel:
PNRR/2024/C3/S/I.2.C – Ghidul Solicitantului „Investiții destinate producției de compost din gunoi de grajd și alte deșeuri compostabile”
Investiția:
A I2. Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile; SUBINVESTIȚIA I2.C. – Investiții destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri compostabile.
Tip Apel:
Programe pentru care se aplică apelul
Beneficiari eligibili
Autoritate publică locală, UAT, UAT județ, UAT rural, UAT urban
Criterii de eligibilitate solicitanţi:
Activități Eligibile:
Prin intermediul acestei investiții este vizată înființarea de sisteme noi de producere a compostului pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri compostabile și achiziționarea de echipamente specifice.
Activitățile sunt eligibile doar dacă sunt respectate toate criteriile de eligibilitate prevăzute în prezentul ghid.
Buget:
6.000.000 EUR
Data lansării:
31 iulie 2024
Data deschiderii:
31 iulie 2024 20:00
Data închiderii:
30 septembrie 2024 20:00
Domenii
Zone:
Acoperire Națională
Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1.200.000 euro, echivalentul a 5.964.240 lei, fără TVA.
Valoarea ajutorului se stabilește ca diferența dintre costurile eligibile și profitul din exploatare aferent investiției. Profitul din exploatare se deduce din costurile eligibile ex-ante, pe baza unor estimări rezonabile din cadrul studiilor specifice.
Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile în Subinvestiția I2.C – Investiții destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri, este de 6.000.000 Euro, echivalentul a 29.821.200 lei. Cursul valutar utilizat este cursul InforEuro aferent lunii aprilie 2024 de 1 euro = 4.9702 lei.
Prin intermediul acestei investiții este vizată înființarea de sisteme noi de producere a compostului pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri compostabile și achiziționarea de echipamente specifice, activitățile propuse prin proiecte presupun înființarea de sisteme noi de producere a compostului pentru comunități cu ferme mari.
Sistemele de producere a compostului se vor construi la nivelul unităților administrativ – teritoriale în a căror raza administrativ teritorială se regăsesc cel puțin 2 ferme mari, în care există un minim de 1.000 UVM (ferme de bovine, de porcine sau ferme avicole.
Share:
Puteți completa formularul de mai jos pentru a ne contacta.
"*" câmp obligatoriu