Apel de finanţare
Denumire apel:
Ghidul Solicitantului „Crearea și modernizarea de infrastructuri educaționale pentru învățământul timpuriu (antepreșcolar: creșe și preșcolar: grădinițe)”
Prioritatea:
6. O regiune cu infrastructură educațională modernă
Tip Apel:
Beneficiari eligibili
Autoritate publică locală, Parteneriate, UAT, UAT București, UAT Ilfov, UAT județ, UAT municipii, UAT rural, UAT sectoare, UAT urban
Criterii de eligibilitate solicitanţi:
Criteriile/ condițiile de eligibilitate trebuie respectate de către solicitant pe tot parcursul procesului de evaluare, selecție și contractare, precum și pe perioada de durabilitate a contractelor de finanțare, în condițiile stipulate de acestea.
Pentru aplicarea și obținerea finanțării în cadrul PR BI 2021-2027, solicitantul și proiectul trebuie să respecte toate criteriile de eligibilitate mai jos menționate.
Solicitanții proiectelor depuse în cadrul apelului de proiecte PR BI pot fi toate tipurile de instituții care au dreptul, conform legii, să înființeze și/ sau să administreze infrastructuri/ bunuri proprietate publică în care se desfașoară activități de educație, definite în Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Sunt vizate exclusiv unități de învățământ de stat.
Activități Eligibile:
Activități eligibile:
1. construirea de noi unități de învățământ timpuriu;
2. extinderea unităților de învățământ timpuriu existente (cu creșterea numărului în săli de grupă);
3. modernizare unităților de învățământ timpuriu existente (inclusiv consolidare, accesibilizare și clădiri noi sau extindere de clădiri fără creșterea numărului în săli de grupă);
4. dotarea unităților de învățământ timpuriu (hardware și software – inclusiv site, echipamente, aparate și materiale didactice necesare în cadrul procesului educațional și de îngrijire și supraveghere, mobilier pentru sălile de grupă, laboratoare sau ateliere sau alte facilități, sală de mese, spații de dormit, bibliotecă, ludotecă, etc, precum și dotări specifice pentru persoanele cu CES);
5. activități de tip FSE+ care adresează desegregarea și incluziunea în limita a 15% din totalul bugetului unui proiect de tip investiție în infrastructură;
6. activități de cooperare interregională, transfrontalieră și transnațională;
7. activități de comunicare și vizibilitate a proiectului, consultanță, managementul implementarii proiectului, auditul financiar.
Buget:
17.208.793 EUR
Data deschiderii:
20 mai 2024 09:00
Data închiderii:
20 iunie 2024 12:00
Domenii
Zone:
București, Regiunea București-Ilfov
Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 17.208.793 (FEDR+BS), din care 6.912.317 euro FEDR. Alocarea ar putea fi modificată în funcție de rezultatele unui viitor apel de proiecte ce va fi lansat în vederea aplicării Ordonanţei de urgenţă nr. 36/2023 privind stabilirea cadrului general pentru închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada de programare 2014- 2020 (proiectele etapizate din POR 2014-2020) și de rezultatele unui viitor apel de proiecte pe Strategiile Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU).
În cadrul apelului de proiecte PR BI P6/6.1/1/2024, pentru întocmirea bugetului cererii de finanțare, se vor lua în calcul următoarele rate de cofinanțare:
• maximum 98% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului pentru proiectele localizate în județul Ilfov și 93% pentru proiectele localizate în Municipiul București – din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat;
• minimium 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor pentru solicitanții proiectelor localizate în județul Ilfov, respectiv 7% pentru solicitanții proiectelor localizate în Municipiul București.
Solicitantul are obligaţia de a asigura resursele financiare pentru acoperirea tuturor cheltuielilor aferente Cererii de finanţare:
• Cofinantarea de 2%, respectiv 7% pentru toate cheltuielile eligibile şi
• Finanțarea 100% pentru toate cheltuielile neeligibile.
Informații suplimentare despre Apel regăsiți aici.
Share:
Puteți completa formularul de mai jos pentru a ne contacta.
"*" câmp obligatoriu