Skip to main content

20 iulie 2021

Apel RO-Cultura – minoritatea romă

Loading

S-a lansat apelul Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă, finanțat prin Programul RO-Cultura

Programul RO-CULTURA este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

Acest apel de proiecte se adresează exclusiv proiectelor care vizează sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă. Proiectele selectate vor contribui la capacitarea (empowerment) persoanelor de etnie romă și la consolidarea identității culturale a acestora (limbă, obiceiuri, moștenire etc.), prin inițiative culturale contemporane care promovează și valorifică cultura romă. Acestea pot include promovarea culturii rome în arta și cultura contemporană, precum și creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea recepției culturii rome în societate.

Pentru ca inițiativele culturale despre minoritatea romă să aibă un impact mai mare, sunt încurajate cooperarea culturală și schimbul cultural între organizațiile din România și cele din statele donatoare.

Puteți afla mai multe detalii accesând pagina: Lansare apel de proiecte Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă | Programul RO-CULTURA

Share:

asistent
Atlas - Asistent