Skip to main content

11 august 2021

Apel Orizont Europa – Servicii de transport sigure, rezistente și de mobilitate inteligentă pentru pasageri și mărfuri

Loading

În cadrul programului Orizont Europa s-a lansat apelul „Servicii de transport sigure, rezistente și de mobilitate inteligentă pentru pasageri și mărfuri (HORIZON-CL5-2021-D6-01)“.

Se așteaptă ca acțiunile propuse să abordeze dezvoltarea și demonstrarea fiecăruia dintre următoarele aspecte:

  • Sisteme de percepție încorporate mai puternice și mai fiabile, cu performanță sporită, rezistență și precizie bazate pe detectare, localizare îmbunătățită (cu hărți digitale fiabile, dinamice, de înaltă definiție, locație fiabilă și precisă de la serviciile de navigație prin satelit din UE) și îmbunătățite.
  • Clasificarea și cunoașterea obiectului/persoanei (cu o integrare mai mare cu sistemele de percepție bazate pe infrastructură și alte vehicule pentru a completa fuziunea datelor și actualizări în timp real).
  • Metode de autoevaluare a sistemului pentru tehnologiile de percepție a mediului și integrare hardware.
  • Sisteme de luare a deciziilor la bord, în timp real, sigure, neechivoce și trasabile pentru vehicule conectate și automatizate, bazate pe sisteme complexe de vehicule care necesită o putere de calcul extinsă și algoritmi foarte avansați pentru scenarii complexe de trafic. Aceste sisteme ar trebui să fie eficiente din punct de vedere al costurilor și să respecte protecția datelor cu caracter personal.
  • Mandatul de standardizare pentru cerințele de performanță pentru sistemele de percepție a mediului în raport cu diferite niveluri de automatizare și ODD-uri.

Data limită de înscriere este 19 Octombrie 2021, ora 17.00 (ora Bruxelles-ului).

Mai multe detalii pe site-ul Comisiei Europene:

Funding & tenders (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent