Skip to main content

20 ianuarie 2022

Apel lansat de EURAMET Ev – Parteneriatului european pentru metrologie (în cadrul Orizont Europa)

Loading

EURAMET Ev a lansat un apel (Etapa 1) în cadrul Parteneriatului european pentru metrologie, abordând domeniile tematice: „Suport metrologic pentru sănătate”, „Metrologie europeană integrată”, „Sprijinul metrologiei pentru transformarea digitală”, „Sprijinul metrologiei pentru reglementări și standarde” și „Potențialul cercetării”.

Apelul este un proces în două etape pentru proiecte comune de cercetare.

Etapa 1 a apelului este pentru ”Potential Research Topics” (PRTs) deschisă în perioada 12 ianuarie 2022 – 21 februarie 2022.

Etapa a 2-a a apelului este pentru ”Joint Research Projects” (JRPs) planificată să se deschidă în perioada 23 iunie 2022 – 3 octombrie 2022.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina web dedicată apelului:

http://www.metpart.eu/applicants

EURAMET eV este Organizația Regională de Metrologie (RMO) a Europei, fiind alcătuită din institute naționale de metrologie (NMI) și institute desemnate (DI). Programul  european de cercetare în metrologie ( EMRP ) a  finanțat 119 proiecte comune de cercetare și aproape 400 de granturi suplimentare pentru cercetători, iar programul european de metrologie pentru inovare și cercetare ( EMPIR ) a dus la 243 de proiecte comune de cercetare și la dezvoltarea unui număr de proiecte europene ale Rețelei de metrologie.

Parteneriatul european pentru metrologie va fi cofinanțat de statele membre și UE (în cadrul Orizont Europa) cu un buget estimat de peste 700 de milioane de euro.

Sursa: www.metpart.eu

Share:

asistent
Atlas - Asistent