Skip to main content

15 octombrie 2021

Apel HORIZON (Cluster 3) – Combaterea criminalității și terorismului 2021

Loading

Să protejăm mai bine UE și cetățenii săi împotriva criminalității și terorismului

Unul dintre principalele scopuri ale acestei destinații este de a contribui în mod semnificativ la punerea în aplicare a Strategiei de securitate a Uniunii. Adică includerea cercetării și inovării ca unul dintre elementele cheie care să permită realizarea obiectivele generale ale politicii. Ca atare, subiectele din această destinație vizează abordarea completă a tuturor problemelor cheie subliniate în strategie.

În plus, această destinație atinge Agenda de combatere a terorismului, precum și dimensiunea de securitate a noului Pact privind migrația și azilul, în special problemele legate de rețelele criminale. Mai precis, această destinație include subiecte de cercetare care vizează combaterea criminalității și a terorismului mai eficient, în special printr-o mai bună prevenire a criminalității și îmbunătățirea capacităților de investigație atât pentru criminalitatea tradițională, cât și pentru criminalitatea informatică, precum și pentru o mai bună protecție a cetățenilor împotriva atacurilor violente din spațiile publice, prin prevenirea, pregătirea și răspunsul mai eficiente, păstrând în același timp natura deschisă a acestor spații. Această destinație va dezvolta cunoștințele și tehnologiile care vor fi preluate de Fondul de Securitate Internă, ca instrument complementar care va permite exploatarea rezultatelor cercetării și livrarea finală a instrumentelor necesare practicienilor în securitate.

Scopul acestei destinații este de a aduce o prevenire, o investigație și atenuare îmbunătățite a efectelor infracțiunilor, inclusiv a modurilor de operare penale noi / emergente (cum ar fi cele care exploatează digitalizarea și alte tehnologii).

Termen limită de aplicare: 23 Noiembrie 2021 17:00:00, oră Bruxelles.        

Pentru detalii și aplicare, accesați: Funding & tenders (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent