Skip to main content

11 august 2021

Apel EU4Health – Subvenții pentru substanțe de origine umană

Loading

În cadrul programului EU4Health, s-a lansat, apelul „Subvenții pentru substanțe de origine umană (SoHo) – Creșterea rezistenței, asigurarea continuității aprovizionării și accesul la terapii sigure și de înaltă calitate, în special în perioade de criză“.

Această acțiune urmărește să permită organizațiilor medicale/profesionale și autorităților statelor membre din subsectoarele SoHO să dezvolte și să facă schimb de bune practici pentru profesioniști și autorități pentru a optimiza accesul la o utilizare sigură și de calitate a terapiilor critice bazate pe substanțe de origine umană donate de cetățeni.

Măsurile și acțiunile propuse pot fi vizate la nivel local/spital, regional/național și supra-național/la nivelul Uniunii. Măsurile și acțiunile dezvoltate pot fi puse în aplicare de către profesioniști, în colaborare cu autoritățile naționale, după caz, în întreaga Uniune.

Acțiunea va avea ca scop identificarea, partajarea, evaluarea și perfecționarea măsurilor și acțiunilor întreprinse și planificate pentru a atenua impactul pandemiei COVID-19 asupra siguranței, calității și accesibilității acestor terapii.

Vor fi sprijinite în special:

  • sânge și componente sanguine (globule roșii, plasmă);
  • organe (de exemplu, rinichi, ficat, inimă);
  • elule stem hematopoietice (măduva osoasă, sânge din cordonul ombilical);
  • gameti si embrioni (pentru medicina reproductiva);
  •  țesuturi (cornee, valve cardiace).

Data limită de înscriere este 15 septembrie 2021 ora 17.00 (ora Bruxelles-ului).

Mai multe detalii pe site-ul Comisiei Europene:

Funding & tenders (europa.eu)

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent