Skip to main content

23 aprilie 2024

Apel de propuneri FSE+ pentru idei inovative care să reducă șomajului pe termen lung

Loading

Vă informăm că a fost lansat de către COM un apel de proiecte în valoare de 23 de milioane EUR pentru a ajuta statele membre ale UE să dezvolte noi modalități de combatere a șomajului pe termen lung și pentru a sprijini oamenii să-și regăsească drumul pe piața muncii. Demersul fost anunțat în recentul plan de acțiune pentru abordarea penuriei de forță de muncă și de competențe în UE.

Prin acest apel de propuneri, finanțat în cadrul inițiativei „Inovare socială +” a Fondului Social European Plus (FSE+), inițiativă gestionată prin management direct de către COM, se propune consolidarea rolului organizațiilor din economia socială. Aceste organizații au o capacitate dovedită de a sprijini persoanele care au suferit de izolare și sărăcie ca urmare a șomajului de lungă durată.

Organizațiile au până la 30 septembrie 2024 să își transmită propunerile de proiecte, urmând instrucțiunile prezentate pe site-ul web al apelului. Propunerile trebuie să implice organizații din cel puțin două țări diferite din UE, Islanda, Muntenegru, Norvegia și Serbia. Proiectele pot dura până la 36 de luni și pot primi granturi cuprinse între 1 și 3 milioane EUR per proiect.

La data de 28 mai 2024, va fi organizată o sesiune de informare (online) care va oferi șansa celor interesați de a pune întrebări despre apel. Totodată, va fi organizată și o sesiune de match-making pentru a facilita crearea de noi parteneriate. Informațiile despre ambele sesiuni vor fi disponibile pe site-ul web al apelului.

Share:

asistent
Atlas - Asistent