Skip to main content

18 august 2021

Apel CERV (Citizens, Equality, Rights and Values Programme)

Loading

În cadrul programului Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV) s-a lansat apelul “Cerere de propuneri pentru protejarea și promovarea drepturilor copilului (CERV-2021-CHILD) Anul programului de lucru CERV-2021.

Această cerere de propuneri va contribui la răspunsul la impactul Covid-19 pandemie, promovând modalități de integrare și integrare a drepturilor copiilor în răspunsurile la această situație și la orice alte situații de urgență. În paralel, va promova răspunsuri sensibile la gen la diferitele nevoi ale copiilor care urmează din sau sporită de pandemia Covid-19. De asemenea, va contribui la implementarea Strategiei UE privind drepturile copilului.

Obiectivul apelului este de a stabili, îmbunătăți și oferi un cadru adecvat pentru mecanisme noi și existente de participare a copiilor la nivel local. În stabilirea, îmbunătățirea și furnizarea acestui cadru echilibrat în funcție de gen și ar trebui asigurată reprezentarea diversificată în funcție de vârstă a copiilor. Mai mult, apelul își propune să proiecteze acțiuni și activități concrete care să răspundă nevoilor copiilor în pandemie.

Copiii au raportat suferință de la izolarea socială, posibilitățile limitate de a interacționa cu colegii și lipsa participării la activități. Rezultatele unor astfel de cercetări au arătat faptul că copiii înșiși au fost consultați foarte rar sau deloc cu privire la măsurile legate de coronavirus

care a avut un impact direct asupra vieții lor.

Situația este și mai gravă dacă ne uităm la punerea în aplicare a unor astfel de măsuri (restricționarea mișcărilor nesupravegheate după anumite ore, școlarizare online, închiderea activităților după școală etc.).

Data limită de înscriere este 7 septembrie 2021, ora 17.00 (ora Bruxelles-ului).

Mai multe detalii pe site-ul Comisiei Europene:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/cerv-2021-child;callCode=null;freeTextSearchKeyword=;matchWholeText=true;typeCodes=1,2;statusCodes=31094502;programmePeriod=null;programCcm2Id=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;destination=null;mission=null;geographicalZonesCode=null;programmeDivisionProspect=null;startDateLte=null;startDateGte=null;crossCuttingPriorityCode=null;cpvCode=null;performanceOfDelivery=null;sortQuery=sortStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

Share:

asistent
Atlas - Asistent