07 octombrie 2024
Ministerul Energiei a publicat în data de 04 octombrie 2024 forma finală a Ghidului de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii și a operatorilor economici care activează în domeniul HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 150 kWp necesară consumului propriu, a unui sistem de stocare a energiei produse pentru creșterea gradului de autoconsum, a cel puțin a unei staţii de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, precum și a sistemului alternativ de încălzire/răcire pentru creșterea gradului de utilizare a energiei produse din surse regenerabile în încălzire și răcire.
Ghidul specific a fost publicat pe site-ul web al Ministerului Energiei, în consultare publică, în data de 12 martie 2024.
Au fost analizate și preluate, după caz, propunerile primite, iar forma finală a Ghidului specific, aprobată prin Ordin al ministrului energiei, a fost publicată pe site-ul Ministerului Energiei, în data de 04 octombrie 2024.
Apelul de proiecte se va deschide în data de 14 octombrie 2024, ora 08:00, termenul limită de depunere a proiectelor fiind 16 decembrie 2024, ora 23:59:59.
Înscrierea în program se face prin intermediul platformei informatice https://granturi.imm.gov.ro.
Suma necesară implementării programului ELECTRIC UP, este de minimum 450 milioane lei și maximum 596 milioane lei, în cel de-al doilea ciclu de finanțare în conformitate cu art. 3 alin. (61) din OUG 159/2020 cu modificările și completările ulterioare, în limita creditelor de angajament aprobate în bugetul Ministerului Energiei.
Share: