Skip to main content

14 septembrie 2021

Agenția UE pentru Programul Spațial (EUSPA) a reînceput seria evenimentelor de susținere a tinerilor inovatori și antreprenori

Loading

Într-un comunicat din data de 13 septembrie 2021, EUSPA a anunțat că, după un an de evenimente digitale, a organizat două evenimente în format fizic. Startup OLÉ și European Rover Challenger au fost cele două mari acțiuni prin care EUSPA a prezentat oportunitățile și poveștile de succes ale Programului Spațiu, vechilor și noilor membri ai comunității spațiale a UE.

Furnizarea de servicii prin satelit către un spectru larg de industrii a fost întotdeauna în centrul misiunii EUSPA. Pentru a realiza acest lucru și pentru a fi la curent cu nevoile lor, încă de la începuturile sale, agenția interacționează cu utilizatorii prin diferite forumuri, platforme de consultare, zile industriale și expoziții. În timp ce anul trecut evenimentele au fost organizate în format digital, începând cu luna septembrie a.c. echipele EUSPA au reintrodus evenimentele cu prezența fizică, pentru a readuce în atenția comunității spațiale a UE o agenție reînnoită.

„Participarea la evenimente live cu utilizatori ale căror afaceri și operațiuni se bazează pe date GNSS și EO (Observarea Pământului) este esențială pentru dezvoltarea în aval a unui sector spațial robust. EUSPA se menține în actualitate, monitorizând îndeaproape tendințele pieței și adaptând, concepând și implementând planuri strategice care garantează adoptarea pe piață a Programului spațial al UE”, a declarat doamna Fiammetta Diani, șefa diviziei Dezvoltarea pieței din cadrul EUSPA. ”În fiecare an, încercăm să participăm la evenimente din întreaga Europă pentru a aduce „mai mult spațiu” pentru antreprenoriat și inovație”, a spus dna. Diani.

În acest sens, experți ai EUSPA s-au deplasat la Salamanca, Spania, și Kielce, Polonia, pentru două evenimente speciale.

Primul dintre acestea, Startup OLÉ, a reunit, la Salamanca, startup-uri, acceleratori, investitori și instituții publice, propunând activități precum matchmaking, paneluri și mese rotunde, care îi ajută pe cei interesați să dezvolte sinergii și să asigure oportunități de finanțare.

European Rover Challenge este un eveniment prestigios de spațiu și robotică care combină competiții internaționale de roboți mobili cu spectacole științifice și tehnologice. Evenimentul din data de 12 septembrie 2021, organizat la Kielce, Polonia, a fost dedicat soluțiilor robotice și protecției Pământului.

Următorul eveniment, Tech BBQ, este așteptat la Copenhaga, Danemarca în perioada 16-17 septembrie a.c.), o sărbătoare pentru startup-uri și antreprenori din domeniul tehnicii pentru a promova inovația și tehnologia în ecosistemul nordic de startup-uri.

Sursa: https://www.euspa.europa.eu/newsroom/news/euspa-back-road-series-september-events

Share:

asistent
Atlas - Asistent