Skip to main content

21 decembrie 2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru lansează apelul Scale up pentru start-up-uri și microîntreprinderi în cadrul Intervenției 1.4.2

Loading

Un nou apel de finanțare este lansat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru) 2021-2027. Cu un buget de peste 27 milioane euro disponibili, pot solicita finanțare întreprinderile ce depun cereri de finanțare în cadrul Intervenției 1.4.2. – Scale up pentru start-up-uri și microîntreprinderi. Pentru acest apel lansat azi, 20.12.2023, perioada de depunere a cererilor de finanțare va fi între 20.02.2024 ora 12:00 – 20.05.2024 ora 12:00, timp necesar pentru pregătirea formularelor și documentelor necesare.

”Prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027, avem alocat un buget total cumulat de aproape 300 milioane euro[m1] pentru sprijinirea mediului de afaceri. Acum lansăm al doilea apel de proiecte, cu un buget de peste 27,6 milioane euro, care se adresează microîntreprinderilor. Este vorba de dezvoltarea din această alocare prin investiții în active corporale și necorporale pentru creșterea capacităților tehnologice și pentru utilizarea în procese de producție ecologice și utilizarea eficientă a resurselor. În acest domeniu există deja o foarte mare cerere, iar piața și mediul economic din Regiunea Centru așteaptă actuala sesiune, atât de necesară creșterii competitivității firmelor din județele Alba, Brașov, Covasna, Mureș și Sibiu. Acest apel, ca și celelalte dedicate mediului privat din Regiunea Centru, a fost mult așteptat și suntem siguri ca va avea o dinamică bună de implementare. Susținerea firmelor private reprezintă pentru noi investiții în economia locală și regională, investiții în locuri de muncă și angajați. Pentru mediul de afaceri aceste fonduri europene nerambursabile, disponibile pentru investiții de modernizare și extindere, reprezintă un sprijin concret în dezvoltare”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Apelul de proiecte lansat 1.4.2. – Scale up pentru start-up-uri și microîntreprinderi este de tip competitiv, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare. Cererile de finanțare depuse trebuie să aibă o valoare minimă a fondurilor nerambursabile solicitate de 25.000 euro și valoarea lor maximă neputând depăși 200.000 euro, respectiv 100.000 euro pentru start-up-uri care nu au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin al unui an fiscal integral. Alocarea financiară corespunzătoare acestui apel este de 27.607.117 euro. Luând în considerare faptul că în cadrul prezentului apel de proiecte se aplică o schema de ajutor de minimis, solicitanții de finanțare vor avea în vedere intensitatea maximă admisă, conform ratelor de cofinanțare aplicabile cheltuielilor eligibile. Pentru mai multe informații referitoare la activitățile eligibile, Ghidul Solicitantului și alte informații accesați link-ul: https://www.regiocentru.ro/actiuni/1-4-2-scale-up-pentru-start-up-uri-si-microintreprinderi/

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS2021/2021+, disponibilă aici. Experții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din cadrul Serviciului Helpdesk vă pot oferi gratuit informații referitoare la Programul Regiunea Centru, precum și îndrumare și consiliere pentru pregătirea cererii de finanța-re. Ne puteți contacta pe adresa de e-mail helpdesk@adrcentru.ro sau puteți transmite direct un mesaj către Biroul de Informare ADR Centru completând formularul de solicitare de informații disponibil la adresa: https://www.regiocentru.ro/solicitari-de-informatii/.

Sursa: aici și aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent