Skip to main content

18 ianuarie 2024

AFM a anunțat lansarea programelor Rabla pentru tractoare și mașini agricole, Rangerii Juniori și Programul privind dezvoltarea infrastructurii velo în România

Loading

Ministerul Mediului a anunțat lansarea în consultare publică a ghidului de finanțare pentru programul Rabla pentru sobe. Programul privind acordarea de sprijin în vederea achiziționării de aparate pentru încălzirea locuințelor este un program pilot, cu un un buget de 500 milioane lei și se adresează solicitanților din comunele situate în 27 de județe, conform Legii muntelui nr. 197/2018. Prin acest program, se acordă unui solicitant finanțare în procent de 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 10.000 lei, inclusiv TVA, pentru fiecare aparat de încălzire care deserveşte o gospodărie.

Alt program derulat în premieră în acest an de Administrația Fondului pentru Mediu este Rabla pentru tractoare și mașini agricole, cu un buget de 500 milioane lei.

Rabla Plus va avea în 2024 un buget record de 1 miliard lei, în timp ce Rabla Clasic beneficiază de 300 milioane lei.

În ceea ce privește programul Casa Verde Fotovoltaice, acesta va avea cel mai mare buget alocat până în prezent, de 2 miliarde lei. Săptămâna Verde are un buget de 100 milioane lei.

Un alt program pilot derulat de AFM în acest an este Rangerii Juniori, care are alocat un buget de 10 milioane lei pentru ca elevii să desfășoare activități recreative în ariile protejate din țară.

Programul privind dezvoltarea infrastructurii velo în România beneficiază de 600 milioane lei în acest an.

Totodată, programul dedicat iluminatului public stradal, acesta are alocat un buget de 500 milioane lei. Totodată, 600 milioane lei sunt alocate unei noi sesiuni pentru programul de eficiență energetică în clădirile publice.

Programul vizând protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare va avea un buget de 1,5 miliarde lei. Programul privind refacerea siturilor contaminate istoric, cu excepţia celor reglementate prin legi speciale, va beneficia de 500 milioane lei.

Informații aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent