Skip to main content

30 septembrie 2023

AFIR lansează varianta finală a Ghidului aferent submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”

Loading

AFIR anunță lansarea variantei finale a Ghidului aferent submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”

SCOPUL acestei submăsuri este:

– încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă;

– stimularea fermierilor pentru a beneficia de asigurare și extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societățile de asigurare.

Obiective:
Submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” se încadrează, conform prevederilor art. 36 şi 37 din Regulamentul nr. (CE) 1305/ 2013, cu modificările și completările ulterioare, în măsura 17 „Gestionarea riscurilor” şi contribuie la domeniul de intervenție DI 3B „Sprijinirea gestionării şi prevenirii riscurilor la nivelul exploataţiilor”.

Beneficiari:
Beneficiarii acestei submăsuri sunt fermierii activi.

Sprijin nerambursabil:
• 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier.

 

De asemenea, AFIR anunță deschisă sesiunea de depunere a proiectelor aferente submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”, începând cu 2 octombrie și până pe 15 decembrie 2023. Informații despre sesiunea de depunere aici.

 

 

Informații suplimentare aici și aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent