Skip to main content

30 mai 2024

A fost aprobat proiectul de hotărâre privind „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” 2024 (FIV 2)

Loading

A fost aprobat proiectul de hotărâre privind „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” 2024 (FIV 2).

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi prevede că acordarea sprijinului financiar se va realiza în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile. Menționăm că persoanele care au depus dosare anul trecut vor trebui să reia procedura de înscriere. De asemenea, actul normativ prevede că cel puțin unul dintre cei doi beneficiari ai programului, membri ai cuplului infertil, căsătoriți sau necăsătoriți, sau femeia singură infertilă, trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.

Sprijinul financiar constă în două vouchere, un voucher medicamente, în valoare de 5000 lei și un voucher proceduri medicale, în valoare de 10.000 lei și se acordă pe baza cererii și a declarației pe propria răspundere a beneficiarului.
Toate documentele se vor depune în format electronic, prin intermediul unei platforme digitale, dedicate acestui Program.

Sursa aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent