Skip to main content

03 ianuarie 2022

Consultări publice în domeniul căilor de perfecţionare

Loading

În data de 20 decembrie 2021, Comisia Europeană a lansat o consultare publică cu privire la căile de perfecţionare, deschisă până pe 17 martie 2022.

Prin aceasta, se solicită feedback cu privire la punerea în aplicare a Recomandării Consiliului din 2016 privind căile de perfecționare: noi oportunități pentru adulți – o inițiativă a UE pentru a ajuta adulții cu o calificare redusă să dezvolte noi competențe prin oportunități de învățare.

Recomandarea invită statele membre să se asigure că adulții cu niveluri scăzute de competențe și calificări au acces la căi de perfecționare pentru a-și dezvolta competențele (inclusiv competențele de bază, cum ar fi cele de calcul, alfabetizare și digitale) și, eventual, pentru a progresa către o calificare. Aceste căi ar trebui să ofere oamenilor sprijin prin:

  • evaluarea aptitudinilor;
  • oferta de învățare personalizată;
  • validarea și recunoașterea competențelor.

Totodată, aceste căi ar trebui să fie însoțite de instruirea, îndrumarea și pregătirea personalului.

Opiniile exprimate vor contribui la o evaluare a punerii în aplicare a Recomandării și a progreselor înregistrate în ceea ce privește creșterea competențelor de calcul, alfabetizare și digitalizare ale adulților cu calificări reduse, cu implicații importante pentru viitor.

Sondajul urmărește să obțină răspunsuri la întrebări precum:

  • Cum sunt implementate căile de perfecţionare în statele membre?
  • Există suficient sprijin pentru a împuternici oamenii să aibă acces la oportunități de învățare pentru a dobândi abilități de calcul, alfabetizare și digitale de bază și/sau pentru a progresa către calificări suplimentare?
  • Aveți sugestii pentru viitor?

Vă invităm să împărtășiți informațiile despre această consultare publică pe scară largă către toate părțile interesate. Respondenții pot completa sondajul în numele organizației lor sau în nume propriu. Organizațiile sunt, de asemenea, invitate să atașeze un document de poziție, dacă doresc acest lucru.

Sondajul poate fi accesat pe pagina internet:   EUSurvey – Survey (europa.eu)

Vă rugăm să verificați și ce are de oferit programul Erasmus+ (https://erasmus-plus.ec.europa.eu/programme-guide/erasmusplus-programme-guide). În cadrul proiectelor viitoare există o prioritate cu privire la căile de perfecționare.

Sursa: Upskilling Pathways: public consultation launched – Employment, Social Affairs & Inclusion – European Commission (europa.eu)

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent