Skip to main content

08 mai 2024

40 milioane euro pentru investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/județean care diagnostichează și tratează cancer

Loading

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/județean care diagnostichează și tratează cancer” din cadrul Priorității 7: Măsuri care susțin domeniile oncologie și transplant, FEDR, Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Pentru acest apel de proiecte, solicitanți eligibili sunt spitale județene/județene de urgență care au secții de oncologie, unitățile administrativ-teritoriale are au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate respectivele spitale, precum și Ministerul Sănătății, alte autorități și instituții publice centrale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate respectivele spitale. Parteneri eligibili pot fi oricare dintre entitățile care îndeplinesc condițiile pentru a fi solicitanți eligibili.

Conform Programului Sănătate, în contextul prezentului apel sunt vizate investiții de tipul dotare cu echipamente a unităților sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancer și deservesc secțiile de oncologie ale spitalelor județene/ spitalelor județene de urgență. Prin dotare se vizează inclusiv echipamente pentru digitalizare.

Alocarea totală pentru apelul de proiecte este de 40.000.000 de euro, din care maximum 85% contribuție UE și 15% contribuție națională.

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 08.05-28.06.2024 prin intermediul sistemului MySMIS 2021.

Informații aici și aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent