Skip to main content

01 februarie 2024

320 milioane euro pentru organizațiile de cercetare

Loading

Astăzi a fost lansată competiția „Centre de excelență”, din cadrul PN4, cu un buget de 1.600.000.000 lei, aprobată prin Ordinul Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării.
Aceasta urmărește consolidarea unor poli de excelență ce vor asigura dezvoltarea domeniilor științifice, cât și rezolvarea de probleme societale.
Se finanțează un număr de maxim 20 CentreDeExcelență, repartizate la nivelul fiecărui domeniu din Agenda Strategică de Cercetare, astfel:

𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞, 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 – maxim. 5;
𝐂𝐥𝐢𝐦𝐚̆, 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 – maxim. 3;
𝐇𝐫𝐚𝐧𝐚̆, 𝐛𝐢𝐨𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞, 𝐫𝐞𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞, 𝐛𝐢𝐨𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐚𝐠𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 – maxim. 4;
𝐒𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞 – maxim. 4;
𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆, 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐚̆ – maxim. 2;
𝐒𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐢𝐯𝐢𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞 – maxim. 2.

Bugetul pentru un proiect este de min. 50.000.000 lei și max. 100.000.000 lei. Finanțarea solicitată de la bugetul de stat pentru un proiect trebuie să reflecte costurile reale de cercetare, specifice domeniului.
Proiectele se vor derula pe o perioadă de 60 luni.

Detalii privind condițiile de participare și implementare, criteriile de eligibilitate, cheltuielile eligibile, procesul de evaluare sunt disponibile în pachetul de informații ce poate fi accesat la adresa: https://uefiscdi.gov.ro/centre-de-excelenta-coex.

Platforma pentru depunere on-line a cererilor de finanțare este disponibilă începând cu data de 19 februarie 2024 la adresa: http://uefiscdi-direct.ro.
Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 22 aprilie 2024, ora 16:00.

 

Informații aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent