Skip to main content

13 iulie 2023

195 milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii

Loading

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest), a publicat marți, 11 iulie 2023, două noi Ghiduri ale solicitantului pentru apelul de proiecte 481.A Utilizare crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice (Mobilitate urbană) – Municipii reședință de județ, respectiv pentru apelul de proiecte PRNV/2023/371.B/1 – Dezvoltarea unor orașe verzi și îmbunătățirea infrastructurii verzi din zonele urbane.
Apelul de proiecte este competitiv, iar cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada: 7 august 2023, ora 10:00 – 6 februarie 2024, ora 23:59.

Pentru a descărca cele două Ghiduri ale solicitantului, puteți accesa linkurile de mai jos:
Ghidul Solicitantului PRNV/2023/481.A/1 – Utilizare crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice (Mobilitate urbană) – Municipii reședință de județ.
Ghidul Solicitantului 371.B (PRNV/2023/371.B/1) – Dezvoltarea unor orașe verzi și îmbunătățirea infrastructurii verzi din zonele urbane

Pentru o mai bună perspectivă legată de aceste două apeluri de proiecte, puteți urmări activitățile principale care pot fi finanțate în mod independent în cadrul proiectelor din fiecare ghid.
Pentru PRNV/2023/371.B/1 – Dezvoltarea unor orașe verzi și îmbunătățirea infrastructurii verzi din zonele urbane.

ACTIVITĂȚI PRINCIPALE
a. Crearea/modernizarea/extinderea de scuaruri/parcuri/grădini/păduri urbane/păduri-parc/păduri de agrement, care includ activități de înierbare, plantare cu plante autohtone perene, precum și plantarea de arbori și arbuști autohtoni, dar care sunt rezilienţi la viitoarele impacturi preconizate ale schimbărilor climatice;
b. Amenajarea spațiilor verzi aferente cursurilor de apă: intervenții asupra malurilor apelor (lacuri, cursuri de apă) și a zonelor din proximitatea acestora prin realizarea de spații verzi;
c. Realizarea de coridoare ecologice urbane, ce reprezintă structuri de peisaj de diferite dimensiuni, forme și vegetație, care permit conectarea cu zonele naturale sau semi-naturale (cum ar fi pădurile sau zonele agricole), în scopul mișcării și migrării speciilor.

Pentru 481.A Utilizare crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice (Mobilitate urbană) – Municipii reședință de județ.
ACTIVITĂȚI PRINCIPALE
a. Dezvoltarea infrastructurii pentru deplasări nemotorizate (mersul cu bicicleta și pe jos);
b. Dezvoltarea și optimizarea sistemelor de transport public;
c. Dezvoltarea coridoarelor de mobilitate urbană durabilă.

 

Informații suplimentare aici și aici

Share:

asistent
Atlas - Asistent